Találja meg álmai otthonát!
+36 70 216 8470 info@ingatlandh.hu

Támogatott lakáshitelek 2013, 2014-ben - Ön is él vele?


Támogatott lakáshitelek 2013,2014 - Ön is él a lehetőséggel? Talán azt lehet mondani, hogy egy kicsit túl vagyunk a válságon, hogy egy kicsit kezd fellendülni az ingatlan, és a pénzpiac.

Természetesen a gazdaság és a gazdaság irányítói ezért sokat tesznek. Ennek eredménye, hogy az év elejétől ismét igényelhetők a támogatott lakáshitelek. A szakemberek véleménye szerint az eddigieknél jóval szélesebb kör élhet a lehetőséggel nem csak idén, de jövőre is, 2013-ban és az azt követő, 2014-es évben is.

 

Igazolja mindezt, hogy az új lakás vásárlása mellett mostantól már használt lakásvásárlásra és felújításra is fordítható, valamint a devizások egy részének is megoldást nyújt.

Érdemes a hitel igénylése előtt alaposan megvizsgálni a támogatott lakáshitelek feltételeit, így felkészülve minden eshetőségre:

 

 

 

 

 

  1. Új lakás vásárlásánál csak olyan ingatlan jöhet szóba, amelynek építési engedélye, vagy a használatbavételi engedélye 2010. január 1-e után lett kibocsátva
  2. A támogatott lakáshitel 10 millió forint után jár új lakás vásárlása esetén, de a vételár nem haladhatja meg a 30 millió forintot.
  3. Használt lakás vásárlása, valamint korszerűsítés esetén Max. 6 milliót lehet igényelni, ha a vételár/felújítási költség nem haladja meg a 15 millió forintot.
  4. Hátralékos adós akkor kaphat, ha komfortos, de kisebb lakást vásárol, mint a korábbi, de fontos, hogy az energetikai osztályozása nem lehet rosszabb.
  5. Felmondott, vagy 180 napon túli jelzáloghitellel terhelt lakás vásárlására is igényelhető a kamattámogatott hitel, ha a forgalmi érték a fővárosban, illetve megyei jogú városokban 15 millió forint és a hitel mértéke nem haladja meg a 10 millió forintot, egyéb helyeken pedig 10 millió forint és a hitel mértéke nem haladja meg a 7 millió forintot.
  6. Azok, akik a devizahitelük kiváltására vettek fel kölcsönt, szintén igényelhetik a támogatott lakáshitelt, de csak akkor, amennyiben a forintra váltott hitel 25%-át elengedi a bank. Ekkor is számít a forgalmi érték: Budapesten és megyei jogú városokban Max. 20 millió, vidéken pedig Max. 15 millió forint lehet. Szintén nagyon fontos, hogy az adósnak legalább egy gyermekkel kell egy háztartásban élnie.


A most bevezetett szabályok értelmében támogatott lakáshitelekkel finanszírozhatók azok az ingatlanok is, melyek késedelmes, vagy felmondott jelzáloghitellel terheltek. Ezen felül nagy segítség a bedőlt hiteleseknek amennyiben kisebb lakásba költöznek, mert ebben az esetben szintén igényelhető. Fontos, hogy a feltételeket minden esetben ellenőrizze, hiszen csak így lehet biztos a dolgában. Lényeges, hogy igen rövid időn belül igen nagy eredményt tudtak elérni az Otthontámogatás programján belül.

 

forrás:legjobbhitelek.com