Találja meg álmai otthonát!
+36 70 216 8470 info@ingatlandh.hu

Mai naptól pályázhatnak a társasházak

A társasházak és lakásszövetkezetek 2015. április 30-tól nyújthatják be pályázataikat. Támogatás igénylésének feltételei: minimum 5, de legfeljebb 60 lakásos, 1946 után épült, 2006. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, távfűtéssel, házközponti fűtéssel vagy lakásonkénti egyedi fűtéssel rendelkező lakóépületek- tájékoztat az NFM.

Az alprogram kizárólag komplex felújítást célzó beruházásokat támogat. Így többek között a lakások, lépcsőházak és egyéb közös fűtött helyiségek külső nyílászáróinak cseréjére, az épület valamennyi homlokzatának teljes hőszigetelésére, épületgépészeti rendszerek energia-megtakarítást eredményező felújítására és megújuló energiafelhasználás kialakítására lehet támogatást igényelni.

Az állami támogatás mértéke - a megvalósítandó fejlesztéstől függően - az energetikai tanúsítvánnyal igazolt minden megtakarított széndioxid egységre 750-950 forint közötti összeg. Az elnyerhető támogatás azonban nem haladhatja meg az elszámolható költségek 50 százalékát.

Pályázatot a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatnak be a kormányzatiportálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező társasházak, lakásszövetkezetek, kizárólag elektronikus formában, a www.zfr-th-2015.nfsi.hu pályázati rendszeren keresztül.

Forrás: Pénzcentrum.hu