Találja meg álmai otthonát!
+36 70 216 8470 info@ingatlandh.hu

Lakáshitel igénylés feltételei 2013, 2014-ben

Lakáshitel igénylés feltételei 2013, 2014-ben - A gazdasági válság alaposan rányomta a bélyegét az ingatlanpiacra, és ezen belül a hitelezésre is.

2010-től folyamatosan változtak a szabályok, melyek egyre szigorúbb követelmények elé állították az ügyfeleket. Így megállapítható, hogy a lakáshitel igénylés feltételei egyre szigorúbbak lettek, a támogatások köre egyre inkább szűkült.

 

 

 Idén azonban újra bevezetésre került a lakásépítési támogatás közismertebb nevén szocpol, valamint az egyes szegmensekben bővítették a támogatott lakáshitelesek körét is.

Mielőtt valaki belevágna az építkezésbe, vagy a vásárlásba érdemes alaposan körbe nézni a pénzpiacon, hogy milyen feltételei vannak a lakáshitel igénylésének 2013 és a 2014-es évben.
 

  1. 18-70 év közötti életkor,
  2. legalább 3 hónapos munkaviszony,
  3. önállóan terhelhető fedezeti ingatlan
  4. minimálbér vagy azt meghaladó igazolt jövedelem,
  5. magyarországi állandó lakcím vagy letelepedési engedély,
  6. saját névre szóló vezetékes vagy előfizetéses, vagy kártyás feltöltős mobiltelefon,
  7. legalább 2 havi bankszámla kivonat tetszőleges hazai pénzintézettől.
  8. A hitel mértéke a fedezetként bevont ingatlan értékének maximum 75%-a lehet. Pótfedezet bevonásával a hitel mértéke növelhető.


Mint minden igénylésnél, és szerződésnél a hitelszerződésnél is van néhány dolog amire érdemes odafigyelni. A pénzintézetek rengeteg ajánlattal vannak jelen a pénzpiacon. Ez a tény rákényszeríti a bankokat is, hogy időnként a saját hasznuk terhére akciós ajánlatokat hirdessenek meg. Érdemes ezekre nagyobb figyelmet fordítani, mert egy jól kiválasztott ajánlattal rengeteg pénzt takaríthat meg. Az akciók jelentős része arról szól, hogy nem számolnak fel egyes plusz költségeket, melyeket egyéb esetben felszámolnának.

Az Ön igényeinek és anyagi lehetőségeinek leginkább megfelelő hitelt a lakáshitel kalkulátor segítségével választhatja ki. A lakáshitel kalkulátor a megadott paraméterek alapján pillanatok alatt megismerteti Önnel az aktuális ajánlatok közül a legjobbat. Ezen felül képes egy előzetes hitelbírálat elvégzésére is, mellyel biztosíthatja magát a további lépések előtt. Ha mindenben sikeres volt, úgy a konkrét ajánlatot megkérheti online is, így csak a tényleges aláíráskor kell a bankba bemennie.

 

forrás:legjobbhitelek.com