Találja meg álmai otthonát!
+36 70 216 8470 info@ingatlandh.hu

Kimenthették a pénzt a Buda-Cashből

A felügyeletet folyamatosan az orránál fogva vezették, pedig 2013-ban, a takarékjaik bankká alakításakor egy állami szervek közötti telefonhívás is lebuktathatta volna őket. De ez elmaradt, ahogy most is önként jelentkeztek egy meg nem nevezett államtitkárnál a cégtől, hogy bejelentsék az összeomlást. Az MNB csak ezután szállt ki hozzájuk. De előtte még 62 milliárdnyi állampapírt adtak egy fiktív ügyfélnek.
 

Az MNB ellenőrzései semmi fontosat nem tártak fel, a Buda-Cash vezetői önként jelentkeztek egy államtitkárnál, miután 62 milliárdnyi elemelt pénzből kincstárjegyeket vettek egy fiktív ügyfélnek – véli tudni a Népszabadság

 

62 milliárdot jól előkészítve félrerakhattak

 

A lap szerint V. Péter, a brókerház vezérigazgató-helyettese és mint a 7920-as ügyfélszámú, Karácsony Miklós néven regisztrált számla üzletkötője, 2015. január 30. és február 2. között a brókerház négy regionális bankjától (külön-külön) kapott megbízás alapján közel 3,3 millió D151223 jelzésű diszkontkincstárjegyet vásárolt mintegy 62 milliárd forint értékben. Az értékpapírok ellenértékét a négy bank számlájáról emelte le, a fiktív papírokat pedig Karácsonynak a brókerháznál vezetett számlájára helyezte.