Találja meg álmai otthonát!
+36 70 216 8470 info@ingatlandh.hu

Eltolódhat a rezsicsökkentés

„Az újabb rezsicsökkentés a villamos energia, a gáz és a távfűtés árát érinti” – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Rogán Antal , a Fidesz frakcióvezetője.

„A frakciónak az volt a kérése, a kormány vizsgálja meg, lehetséges-e, hogy a tavaszi és az őszi rezsicsökkentés eredményeként a tavaly decemberihez képest legalább húsz százalékkal csökkenjen a rezsi” – hangsúlyozta. „Tíz százalékot már megléptünk tavasszal, a többiről pedig most kell döntenünk. Az időpont még kérdéses, alapvetően két verzió lehetséges. Vagy a fűtési szezon előtt, vagy januártól csökkenhetnek újra az árak. Mindkettő mellett vannak érvek” – mondta Rogán.

 

 

„Sok szempontot kell figyelembe vennünk. Köztük például azt, hogy az újabb rezsicsökkentés jogi megvalósítása reálisan végigvihető-e a fűtési szezon kezdetéig, vagy januárra kell halasztani” – válaszolta a arra a felvetésre, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a nyár elején azt kérte, hogy október 15-től érvényesítsék a lakossági árakban az újabb csökkentéseket. Rogán szerint a két lehetséges időpont október 15-e, illetve január 1-je.

 

 

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Vásárhely24 hírportál szerint ugyanakkor azt mondta, hogy november elsejével további 10 százalékkal csökkennek a rezsiköltségek.

 

 

forrás:ingatlanhírek.hu