Találja meg álmai otthonát!
+36 70 216 8470 info@ingatlandh.hu

ELKEZDŐDTEK A HONVÉDSÉGI LAKÁSVÁSÁRLÁSOK

"A kormány támogatásával elindított honvédelmi és haderőfejlesztési programnak köszönhetően a honvédelmi tárca a technikai modernizáción túl a katonák anyagi megbecsülését, munka- és életkörülményeinek javítását is célul tűzte ki" - fogalmaztak.

 

Ennek keretében, a kormányzat otthonteremtési támogatási törekvéseivel összhangban, a HM is lépéseket tett, hogy a katonacsaládok, és a pályakezdő fiatalok lakáshoz jutását elősegítse. Ennek egyik módja a honvédség kezelésében lévő szolgálati lakások kedvező feltételekkel történő megvásárlásának lehetősége.

 

 

Az úgynevezett lakáselidegenítési program keretében az első adás-vételi szerződéseket csütörtökön írták alá a jelenlegi bérlők.

 

Azt írták: a program teljes mértékben biztonságos: ezt garantálja a kedvezményes vételár, valamint a kedvezményeket tartalmazó pénzintézeti együttműködés is. Hozzátették: számos családi otthonteremtési kedvezmény, babaváró hitel is felhasználható ebből a célból.

 

"A programmal nem a katonacsaládok eladósítása a cél, aki nem kíván élni a lehetőséggel, bérlőként a jövőben is használhatja szolgálati lakását" - fogalmaztak, hozzátéve: a lakáselidegenítésből befolyt összeget a honvédségi szállók fejlesztésére, felújítására fordítja a HM.

Forrás: MTI