Találja meg álmai otthonát!
+36 70 216 8470 info@ingatlandh.hu

CSOK Plusz gyorstalpaló – minden eddig ismert részlet egy helyen

Itt vannak az új városi CSOK, a CSOK Plusz részletei

A Családtámogatások átalakításával a régi CSOK helyébe nem egy vissza nem térítendő támogatás, hanem egy kedvezményes kamatú, legfeljebb 3 százalékos hitel lép. Ugyanakkor a CSOK Plusz kölcsönhöz tartozáselengedés is tartozhat, amely miatt ebből a szempontból sokan inkább a Babaváró hitelhez hasonlítják. A hitel összege a vállalt gyermekek számától függ, viszont csak lakáscélokra vehető igénybe. Cikkünkben összegyűjtöttük az elérhető hitelösszegeket a gyermekek számától függően, illetve mutatjuk az alapvető feltételeket.

 

 

Brutális lesz együtt a felturbózott Falusi CSOK, a CSOK Plusz és a Babaváró támogatás

A CSOK Plusz megjelenésével együtt a kisebb településeken élők is remek hírt kaptak. Nem csak, hogy emelkedik 2024-től a Falusi CSOK támogatás összege, emellé az új, kedvezményes hitelt is kihasználhatják az ingatlant vásárlók, vagy felújítást, korszerűsítést tervezők. Sőt, ha a Babaváró hitelt is igénybe veszik a preferált településeken, akkor ez minden eddiginél jelentősebb anyagi előnyt jelenhet a családoknak. Összefoglaltuk a részleteket.

 

 

CSOK Plusz: mennyit nyerhetsz, vagy veszíthetsz vele? (videó) 

Természetes, hogy most minden az új Családi Otthonteremtési Kedvezmény új eleme körül forog. Legújabb videónkban a Bankmonitor alapító-ügyvezetője segít tisztázni a leggyakrabban előforduló kérdéseket: Ki és mennyit nyerhet a CSOK Plusszal, hogyan fog működni és mik a feltételei az új konstrukciónak, esetleg lesz-e olyan, aki mégsem ezzel a támogatással járna a legjobban. A döntés egyáltalán nem mindegy: több millió forint lehet a tét! Derítsd ki a részleteket videónkból!

 

 

Van aki még 50 millió Ft CSOK Plusz mellett is rosszabbul jár jövőre?!

Úgy tűnik, hogy a városokban a lakástervek megvalósítására a CSOK+ a Babaváró hitel és a jelenlegi Családi Otthonteremtési Kedvezmény mellé igényelhető CSOK-hitel elegye lesz. A nagycsaládosok rendkívül jól járhatnak tehát az állami kedvezmények kihasználásával. Ugyanakkor egyes nagycsaládok rosszabbul járhatnak 2024-ben, mint idén. Nézzük meg ezt egy életszerű példán keresztül a Bankmonitor vezető elemzőjének segítségével.

 

 

Illetékmentesség is kapcsolódhat a CSOK Pluszhoz

Újabb bombahír robbant: a 2024-től elérhető CSOK Plusz hitellel a lakásvásárlás 80 millió forintos vételárig illetékmentes marad. Megnéztük, hogy mekkora anyagi kedvezményt jelenthet ez a különböző vételárak tükrében, 20-40-60 és 80 milliós ingatlan esetén. Fontos kérdés: vajon ez csak az első lakáshoz jutók esetében lesz igaz? Cikkünkben utánajárunk a részleteknek.

Forrás: bankmonitor.hu