Találja meg álmai otthonát!
+36 70 216 8470 info@ingatlandh.hu

Álbrókereknek dolgozó céget bírságolt 300 millióra az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) bírságot szabott ki az MNG Investments Zrt.-re bejelentés nélküli függő ügynöki tevékenység miatt, illetve egyéb szabálytalanságok miatt az MNG International Investments Inc.-t is megbírságolta; a bírságok összege megközelíti a 300 millió forintot – közölte a jegybank kedden.

 

Az MNB piacfelügyeleti eljárásában megállapította, hogy az MNG Investments Zrt. két, engedély nélkül befektetési szolgáltatást – portfóliókezelést – végző társaság (az MTS Broker Ltd. és a Safebroker Kft.) részére Magyarországon függő ügynöki tevékenységet folytatott. Az MNG Investments Zrt. függő ügynöki nyilvántartásba vétele ellenére sem volt jogosult a megbízók részére befektetési szolgáltatási tevékenység közvetítésére, tehát jogosulatlanul tevékenykedett.

 

A jegybank ezért keddi határozatában megtiltotta, hogy az MNG Investments Zrt. bejelentés hiányában függő ügynöki tevékenységet végezzen. Jogosulatlan tevékenysége miatt a társasággal szemben 2,5 millió, a nyilvános forgalomba hozatalra vonatkozó szabályok megsértése miatt 130 millió forint bírságot szabott ki. Utóbbi jogsértés miatt az MNB egy másik társaságra, az MNG International Investments Inc. részére is 160 millió forint felügyeleti bírságot rótt ki.

Forrás:hvg.hu