Találja meg álmai otthonát!
+36 70 216 8470 info@ingatlandh.hu

A teljes CSOK önrész lehetne, és a lakásvásárlás önrészét vissza lehetne igényelni SZJA-ból.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a jövő év elején két javaslatot tesz a kormánynak, ezek arról szólnak, hogy a teljes csok-ot önrészként is figyelembe lehessen venni, továbbá, hogy a lakásvásárlás önrészét vissza lehessen igényelni az szja-ból, egy átlaglakás értékéig - jelentette ki Rogán Antal az Országgyűlés igazságügyi bizottságának csütörtöki ülésén.

 

CSOK

Éves beszámolóján a kabinetirodát vezető miniszter elmondta: a csok alapján 22 ezer támogatási kérelmet fogadtak be, 18 ezer szerződést pedig már megkötöttek csaknem 49 milliárd forint értékben. Ebből a kettőnél több gyermeket nevelő családok több mint 25 milliárd forint értékben vették igénybe a támogatást, így sikerült elérni, hogy a legfontosabb célcsoport érdemi támogatást kapjon.

 

Ismertette, hogy az 5 millió forintig igényelhető adóvisszatérítési támogatásra több mint 4 ezer kérelmet nyújtottak be, több mint 17 milliárd forint értékben. Sikernek nevezte, hogy 2015 első háromnegyed évéhez képest 2016 ugyanezen időszakában 14 százalékkal több új lakás épült.

 

forrás: ingatlanok.hu