Találja meg álmai otthonát!
+36 70 216 8470 info@ingatlandh.hu

Miért fontos az ingatlanközvetítők munkája?

Ennek ellenére még mindig sok kritika éri az ingatlanosokat, akár nyílt fórumokon is, ami sok esetben aláássa a munka tekintélyét. Szerencsére azonban sokan érzik fontosnak, hogy kiálljanak a szakma mellett, és emelték ki annak előnyeit. Cikkünkben mi is így teszünk. 

Már az első lépéseknél szükségünk van rá

A legtöbb ellenérzet abból a feltételezésből adódik, hogy az ingatlanos nem csinál mást, mint meghirdeti az ingatlant a különféle platformokon és várja a csodát. Erre pedig mi is képesek vagyunk, akkor nem minek fizetnénk érte?

A legtöbben éppen ezért elsőre maguk látnak neki a hirdetésnek, azonban hamar rá kell jönniük, hogy a dolog így sem teljesen költségmentes. Sok ingatlan hirdetésekkel foglalkozó oldalon ugyanis már a regisztrációkor díjat kell fizetni, de ha az ingatlan meghirdetése még ingyenes is, a további szolgáltatásokért (pl.: kép feltöltés) biztosan díjat kell fizetnünk. 

Ugyanakkor sajnos még ezek megtétele sem garancia arra, hogy hirdetésünkkel felkeltjük a potenciális vevők érdeklődését. 

Az ingatlanügynökön azonban már az ingatlan eladás ezen szintjén képesek profizmusukkal segíteni az ügyünket:

  • Megspóroljuk nekünk az ingatlanhirdetések elkészítésével és feladásával járó időt. 
  • Ismerik a hirdetésekkel foglalkozó portálokat, tudják hova érdemes feltölteni a hirdetést, és azt is, hogy hova nem. 
  • Profibbak a hirdetés szövegezésében,az ingatlan előnyeinek és hátrányainak tudatában úgy készíti el a leírást, hogy az minél megnyerőbb legyen, de természetesen az érdeklődőket sem veri át. 
  • A képek és az alaprajz elkészítésében is a segítségünkre lehet. A figyelem felkeltésben ugyanis fontosak a jó minőségű képek, és a képek sorrendje. 

Amit nyújt még: realitás és biztonság

A hirdetés stílusa és minősége mellett a másik legfontosabb dolog az ár meghatározása, a legtöbben ugyanis ingatlan keresés esetén fix büdzsével rendelkeznek és rögtön az árat nézik meg a hirdetésnél, még a képek előtt. Emiatt egy irreális árazás esetén számos potenciális érdeklődőt elveszíthetünk. 

Természetesen az alulárazás is problémát jelent a hirdető számára, ez azonban a ritkább eset, otthonunk meghirdetése során ugyanis gyakran döntünk az érzelmeink alapján, és hajlamosak vagyunk túlértékelni azt. Tisztában kell lenni azonban azzal, hogy az ingatlan eszmei értékeit nem tudjuk pénzre váltani.

Ilyenkor fontos a reális árazása, melyben ismét csak az ingatlanügynök lehet segítségünkre, bízhatunk benne, hogy az ingatlanért még reálisan kérhető legmagasabb árat fogja mondani - tehát nem fogja alulértékelni -, hiszen neki is érdeke, hogy megfelelő áron keljen el az ingatlan. 

A tudásának és a tapasztalatának köszönhetően azonban olyan szempontokat is figyelembe vesz, melyek laikusként eszünkbe sem jutottak volna. Ilyen például a tájolás, a környék, a helyiségek elrendezése, de akár az is, hogy van-e lift a társasházban. 

A másik előnye az ingatlanügynököknek, hogy biztonságot nyújtanak számunkra több szempontból is. 

  • Amikor beengedjük az (idegen) érdeklődőket az otthonunkba, nem leszünk egyedül, ami például az idősek számára kiemelten fontos. 
  • Tisztában van az adásvételek jogi követelményeivel, és figyelmeztet is minket ezekre, így nem tudnak minket átverni.
  • Támaszt jelent számunkra az alkudozás során, ugyanis nemcsak az irányárat határozza meg számunkra reálisan, hanem azt a skálát is, melyen még érdemes mozognunk (ez természetesen attól is függ, hogy mennyire sürgős az ingatlan eladása).

​Forrás: ingatlanok.hu