Találja meg álmai otthonát!
+36 70 216 8470 info@ingatlandh.hu

Egy sor feltételnek kell megfelelni a 10+10 millióhoz

Egy sor feltételnek kell megfelelni a 10+10 millióhoz

 

Hitelképesnek kell bizonyulni ahhoz, hogy az állami támogatású, 25 év futamidejű 10 millió forint hitel igényelhető legyen, de kell munkaviszony és büntetlen előélet is. Ha egy támogatott családban önhibán kívül nem születik meg a harmadik gyermek, a már felvett támogatást arányosan kell visszafizetni.

Büntetlen előélet, továbbá visszamenőlegesen két év folyamatos társadalombiztosítási jogviszony igazolása is szükséges lesz azoknak, akik élni szeretnének a háromgyermekesek támogatását szolgáló, kétszer tízmillió forint támogatással kiegészített új családi otthonteremtési kedvezmény (csok) lehetőségével – tudta meg a Magyar Idők

Lázár János a múlt szerdai kormányinfón jelentette be, hogy tízmillió forintos vissza nem térítendő támogatást, és további 10 millió forintos kedvezményes hitelt is ad az állam azoknak a házaspároknak a lakhatási kérdések rendezéséhez, akik tíz éven belül három gyermeket vállalnak. Ez a gáláns ajándék új lakás vásárlásakor jár. 

A szerdai lapban megjelent információk szerint hitelképesnek kell bizonyulni ahhoz, hogy az állami támogatású, 25 év futamidejű 10 millió forint hitel igényelhető legyen. A csak bankokon keresztül benyújtható igénylések elbírálásának átfutási ideje legfeljebb 30 nap lehet. A támogatási összeg felhasználását számlákkal kell igazolni, de lehetőség lesz előlegszámla benyújtására is. 

Az új otthonteremtési támogatási rendszerben, ha egy támogatott családban önhibán kívülnem születik meg a harmadik gyermek, a már felvett 10 millió forintos támogatást arányosan kell visszafizetni, vagyis a két gyermek esetén járó 2,6 millió forintot levonva, összesen 7,4 millió forintot kell visszajuttatni az államnak. A tervek szerint más visszafizetési feltételek vonatkoznak azokra, akik vállalják a három gyermeket, ám meggondolják magukat. Az ilyen esetekben "büntetőkamatra" lehet számítani.

 

Szerző: hvg.hu/MTI